16-9-2019
FSC Certificerede papkasser
Hos Jakodan.dk vil vi gerne gøre vores for at værne om miljøet. Vi er klar over, at emballage er uundværlig, men også resulterer i tonsvis af affald årligt. I sommeren 2013 udskiftede vi alle vores standard papkasser i sortimentet og tilbyder i dag et fuldt sortiment i FSC certificerede kasser.
FSC Certificerede papkasser
Hvad betyder FSC-certificering

Vi får ofte henvendelser fra kunder som ønsker økologiske kasser eller bæredygtig emballage og FSC certificeringen er det tætteste, man kan komme på. FSC betyder Forest Stewardship Council og betegnelsen bruges internationalt. FSC arbejder efter 10 grundprincipper for at sikre skov og natur.

For at en skov kan blive FSC-godkendt er det ikke nok, blot at overholde den almindelige lovgivning i det pågældende land hvor træet til papkassen fældes. Man skal også sikre at dem som arbejder i skoven, har ordentlige vilkår, og det sociale og økonomiske forhold overfor lokalsamfundet skal være i orden.

Skovdriften skal overvåges, planlægges og man skal vedligeholde og genetablere det skov som er fældet.

 
FSC-certificerede papkasser | Kasser af genbrugspap
 
Papkasserne fra Jakodan.dk hører under kategorien FSC MIX, hvilket vil sige at de er fremstillet af pap, hvor minimum 70 % består af genbrugsfibre og det resterende papmateriale stammer fra FSC controlled wood med nye træfibre, som kommer fra FSC certificerede skovområder i Sverige. I Jakodans postæsker og foldeæsker kommer andelen af nyt træ fra Sverige, og med FSC certificerede kasser sikrer vi, at der bidrages til bæredygtig brug af verdens skove.
Hvorfor ikke bare bruge papkasser i 100 % genbrugspapir

Årsagen til, at vi hos Jakodan ikke bruger 100 % genbrugspap er, at træfibrene i genbrugspap bliver kortere og kortere, jo flere gange de genbruges. Det vil rent praktisk sige, at pappet bliver for blødt. Derfor blander man genbrugsfibrene med nye træfibre, som er længere og stærkere. Når man producerer papkasser, er det vigtigt at sørge for, at de nye træfibre ikke kommer fra ulovlig skovdrift. Og så er FSC-certificeringen en god garanti for, at alt er som det skal være.


Emballage af FSC-certificeret træ - Tjek din emballage leverandør
 
Når du køber FSC-certificeret emballage kan du nemt tjekke om din leverandør er FSC-certificeret. For at være forhandler af FSC-certificeret emballage produkter, skal man have en licenskode. Denne licenskode skal være synlig på forhandlerens hjemmeside og Jakodans FSC-Licens kode er: FSC-N002964.

Hvis du vil læse mere om FSC certificering af emballage kan du finde information her; https://dk.fsc.org/index.htm.