08:17 20-5-2022
Jakodan fylder 20 år
Vi har 20 års fødselsdag og kan se tilbage på to årtier med rivende udvikling. Fra salg af boblekuverter og forsendelsesposer på håndskrevne bestillinger via fax til lanceringen af Danmarks første emballage webshop. I dag med mere end 1300 varenumre. Det har været 20 år i konstant vækst - trods en skærpet konkurrence. Vi modtog en Gazellepris i 2014, 2016, 2017 og 2018 og blev i 2019, 2020 og 2021 kåret som ”Årets succesvirksomhed” af BDO og SparNord.
Jakodan

"Den personlige kontakt til vores kunder ligger dybt i vores DNA

og er hvis ikke nøglen, så i hvert fald én af nøglerne til vores succes"


- Indehaver NinaØje for de små

Det er 20 år siden, at Jakob og Nina startede Jakodan A/S og gav små og mellemstore virksomheder et sted at gå hen, når de skulle bruge emballage til forsendelse af varer. Det problem, som Jakodan blev løsningen på, var nemlig, at der manglede et sted for "de små". Hos store producenter var det ofte sådan, at de ikke ville sælge i de små partier, som blev efterspurgt. Hvis de ville, blev ordren ofte tilskrevet gebyrer eller fragtomkostninger i et sådant omfang, at den samlede pris blev 3-4 gange så høj som prisen for selve produktet. Og sådan er det i øvrigt stadigvæk. 


I dag består vores sortiment både af emballage til forsendelse og gaveindpakning - hvilket er noget af det, der adskiller os væsentligt fra vores konkurrenter, som ofte kun giver mulighed for at købe én af delene. 

Jakodan

Vi tror på kvalitet og langvarige relationer

Vi tror på kvalitet og langvarige relationer - både når det gælder kunder og leverandører. Den første kunde, der handlede hos Jakodan er stadig kunde i dag! Dengang kørte Jakob selv varerne ud til kunderne i nærområdet i sin røde varevogn. Vi har i det hele taget mange tilbagevendende kunder, som vi har kunnet følge fra opstart til, hvor de er i dag. Leverandørerne kender vi også særdeles godt. De er nøje udvalgt og producerer i den gode kvalitet, som får Jakodans kunder til at komme igen og igen. Gavepapir er ikke bare gavepapir og postposer ikke bare postposer. Der er forskel i papirets tykkelse og på hvor brede svejsningerne er. Hos Jakodan føres kun produkter i god kvalitet - det vil eksempelvis sige i kraftige materialer og med brede svejsninger. Mange af vores produkter findes på markedet i billigere udgaver, men så er kvaliteten også derefter og dén går vi ikke på kompromis med. 

Fra boblekuverter til bæredygtig emballage

Da vi for 20 år siden begyndte at forhandle forsendelsesemballage, var emballagens eneste funktion at beskytte. Boblekuverterne og postordreposerne blev forhandlet i en standard hvid og postæskerne i en standard brun. Sådan er det ikke længere. Emballage skal også være brugervenlig og bruges også i større og større grad som brandforstærker til at differentiere og understrege brandidentiteten og forlænge kundeoplevelsen. Den stigende miljøbevidsthed har også øget efterspørgslen efter bæredygtig indpakning og emballage.


Vi sælger stadig de hvide postordreposer og de brune postæsker, men de findes i dag i forskellige farver, størrelser, materialer og lukninger. Ligesom silkepapiret, klistermærkerne, gavepapiret og resten af vores sortiment også gør. Man kan også personliggøre sin gaveindpakning eller forsendelse endnu mere med gavebånd, tape, kasser og poser med eget tryk. Vi har i dag også en hel kategori med den mest bæredygtige emballage - FSC-certificerede papæsker fra dansk produktion, gavepapir og papirsposer af genbrugspapir og miljørigtigt kassefyld. Man kan ved hver enkel vare kan læse, hvilke miljømæssige krav produktet opfylder. 

Jakodan

Vidste du at ..


- Vi har på de 20 år sendt 280.005 ordrer og betjent 92.236 forskellige kunder.

- Den første medarbejder, Berit, er stadigvæk ansat.

- Noget af gavepapiret er opkaldt efter medarbejdernes børn - Alberte, Natalie, Marie, Julie og Line.

- I 2021 var 12 % af Jakodans omsætning eksport.

- Når januarudsalget er overstået, bestiller vi de første julevarer. Vi designer nemlig selv meget af af papiret, inden det produceres.

- Cirka 40 % af Jakodans varer produceres i Danmark, 40 % i Tyskland, resten i andre europæiske lande. Kun to små varegrupper produceres i Østen.